La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 23 maggio 2010

Chivu a câştigat Liga Campionilor cu Inter Milano

22 mai 2010

Inter Milano, cu Cristi Chivu titular şi prezent pe teren 68 de minute, a câştigat sâmbătă seara Liga Campionilor. Echipa lui Mourinho a câştigat cu 2-0 în faţa lui Bayern Munchen, în finala disputată pe Santiago Bernabeu, după o "dublă" a atacantului argentinian Diego Milito.

Echipa lui Mourinho a câştigat cu 2-0 în faţa lui Bayern Munchen

Inter a lăsat meciul la conducerea lui Bayern şi s-ar retras din postura de favorită. Obişnuiţi să se apere mai mult decât să atace, elevii lui Mourinho au stat la cutie şi au lăsat iniţiativa în mâinile bavarezilor. Misiunea cea mai grea a avut-o Chivu, omul responsabil cu blocarea celui mai valoros echipier al lui Bayern în finala de pe Bernabeu, Robben. Primul semnal de alarmă vine după doar 10 minute, când olandezul îl pierde pe drum în viteză pe căpitanul naţionalei României şi scoate un balon în faţa porţii interiste, dar reluarea lui Olic trece pe lângă buturile lui Julio Cesar.

Iese la rampă şi giuvaerul olandez din tabăra Interului, dar şutul lui Sneijder (19) din lovitură liberă, puţin deviat, e scos cu ceva emoţii de Butt. Chivu (30) se complică la o minge uşoară, suflată de acelaşi Robben, şi e nevoit să-l faulteze pe mijlocaşul olandez. Galben pentru fundaşul român. Cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, Inter dă lovitura din trei mutări şi patru atingeri de balon! Degajare lungă Julio Cesar, un-doi între Milito şi Sneijder, iar "Principele" reia sub transversală din 12 metri, dintre fundaşii bavarezi.

Ecuaţie aproape rezolvată de elevii lui Mourinho, care puteau încheia examenul dacă Sneijder era mai atent la un nou un-doi cu Milito. De data aceasta argentinianul a pasat, iar olandezul a fost la primire, dar şutul său din 10 metri e scos incredibil de Butt.

La pauză, Bayern are 10 şuturi spre poartă faţă de cele 7 ale lui Inter, 66 la sută posesie, dar Interul un gol pe tabelă. Imediat după reluare, două ocazii mari la cele două porţii. Julio Cesar scoate incredibil reluarea lui Muller din 10 metri, apoi lobul lui Pandev e scos de sub transversală de Butt. Muller mai iroseşte o ocazie, după ce Cambiasso se interpune pe direcţia şutului său, apoi execuţia de clasă a lui Robben, de lângă Chivu, e scoasă superb de sub transversală de Julio Cesar.

Chivu se accidentează uşor, dar Mourinho simte că duelul românului cu Robben e tot mai greu. Atârnă greu şi cartonaşul galben, aşa că The Special One îl trimite pe teren pe Stankovic. Peste două minute, totul e clar. Principele reuşeşte dubla, după o pasă de la Eto'o şi după ce-l întoarce uşor pe masivul van Buyten înscrie cu un şut la colţul lung. 2-0 pentru Inter! Pe final, van Gaal aruncă tot ce poate pe cartea atacului, Mourinho ridică cărămizi după cărămizi în defensiva nerazzurro şi totul e încheiat. Şi coşmarul Interului, care nu mai câştigase Liga (Cupa Campionilor) din 1965. 35 de ani de aşteptare pentru suporterii mai bătrâni ai echipei din Milano, 15 de când Moratti a preluat echipa.

Il Capitano Zanetti ridică trofeul, la al 700-lea meci în care a îmbrăcat tricoul Interului, iar Chivu e primul român care se poate lăuda cu această onoare, în noul format al Ligii Campionilor. Belodedici a fost ultimul care ridica cel mai important trofeu intercluburi, dar pe când se numea Cupa Campionilor, în 1991, cu Steaua Roşie Belgrad.

Interul reuşeşte tripla istorică, campionat-cupă-Liga Campionilor, iar Jose se pregăteşte de Real Madrid, după ce şi-a învins maestrul, pe van Gaal. Portughezul devine doar al treilea antrenor care câştigă Liga Campionilor cu două echipe diferite, după Ottmar Hitzfeld şi Ernst Happel.

Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento