La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 9 maggio 2010

Maşina unui imigrant român, incendiată în sudul Italiei


06 mai 2010 Foto: Antena 3

Autoturismul unui imigrant român din Italia a fost incendiat, miercuri noapte, în regiunea Campania, aflată în sud-vestul ţării. Potrivit ediţiei online a publicaţiei Corriere del Mezzogiorno, maşina a fost distrusă complet de flăcări.

Incidentul s-a produs în localitatea San Martino Valle Caudina. Maşina incendiată, marca BMW, îi aparţine unui imigrant român care se află în legalitate pe teritoriul italian.

În urma incidentului, autoturismul a fost distrus în totalitate, iar flăcările au afectat şi o altă maşină, parcată în apropiere de cea a românului.

Nu este pentru prima dată când astfel de evenimente au loc în localitatea respectivă. În ultimele luni, mai multe incidente similare au avut loc acolo din cauza neînţelegerilor dintre localnici. Principalul motiv de ceartă între aceştia îl reprezintă locurile de parcare.

Sursa: Antena3.ro

A San Martino Valle Caudina
Irpinia, incendiata auto di un immigrato
Le fiamme di natura dolosa hanno distrutto la Bmw dell'operaio rumeno con regolare permesso di soggiorno
AVELLINO - Un’auto di proprietà di un operaio rumeno è stata data alle fiamme la notte scorsa a San Martino Valle Caudina. Le fiamme, di natura dolosa, oltre a distruggere la Bmw dell’operaio, incensurato e con regolare permesso di soggiorno in Italia, hanno raggiunto e danneggiato un furgone parcheggiato poco distante di proprietà di una azienda di San Leucio del Sannio.

I PRECEDENTI - L’incendio si è verificato nei pressi di un condominio in via Sferracavallo dove, nel recente passato, si erano già verificati episodi analoghi scaturiti dai dissidi tra residenti sul parcheggio delle auto.
06 maggio 2010
Fonte: Corriere del Mezzogiorno

Nessun commento:

Posta un commento