La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 21 maggio 2010

Parteneriate de presă româno-italiene, pentru o mai bună integrare a românilor

Radio România-Actualităţi ar putea colabora cu posturi locale ale RAI, în zonele unde sunt concentraţii mari de români din Italia.

Ambasadorul României la Roma s-a întâlnit sâmbătă în oraşul Ancona cu cei 11 consuli generali şi onorifici ai ţării noastre în Italia, cu care a discutat, între altele, şi despre un parteriat în domeniul presei pentru a-i ajuta pe românii din Peninsulă să se integreze mai bine, relatează RADOR.

Ambasadorul Răzvan Rusu a cerut diplomaţilor identificarea structurilor media teritoriale care pot coopera cu cele româneşti."Avem în intenţia să identificăm posturi regionale ale RAI pentru a colabora cu Radio România şi pentru a încheia parteneriate la nivel regional, care practic se pot concentra foarte bine pe comunităţi", a declarat pentru Radio România Actualităţi ambasadorul Răzvan Rusu.

"Am dezvoltat un set de criterii la nivelul ambasadei pentru a identifica zonele în care să mergem cel puţin în primă fază. Deci, e vorba de zonele cu concentrare mare de cetăţeni români, zonele în care sunt înregistrate mai multecazuri de infracţiuni, pentru că e clar că acolo trebuie să facem eforturi mai bune", a explicat Răzvan Rusu.

El şi-a propus îmbunătăţirea dialogului între cei 11 consuli, dintre care şase onorifici, şi Ambasadă, pentru a fi asigurată o asistenţă consulară eficientă şi o reprezentativitate mai mare în Peninsulă. Totodată, România îşi propune stimularea investiţiilor italiene în ţara noastră.

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento