La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 maggio 2010

Mii de italieni practică stomatologia cu diplome false româneşti

29 mai 2010
Un stomatolog din cinci profesează în Italia fără să aibă calificarea necesară, iar mulţi dintre falşii dentişti din Italia şi-au cumpărat diplome din România, susţine Asociaţia Italiană a Dentiştilor. O mie de astfel de cazuri sunt depistate de poliţie în fiecare an, însă făptaşii scapă doar cu o amendă de 500 de euro.

Unul din cinci stomatologi italieni nu are calificarea necesară. / FOTO: Grup RC
Farmacişti cu diplome false descoperiţi de poliţişti

Stomatologii necalificaţi plătesc, apoi se mută şi îşi deschid un nou cabinet, într-un alt oraş. Preşedintele Asociaţiei Italiene a Dentiştilor, Giuseppe Renzo, spune că 70 la sută dintre stomatologii necalificaţi sunt de fapt tehnicieni dentari, informează guardian.co.uk.

O bună parte a celorlalţi şi-ar fi cumpărat diplomele din România sau din alte ţări proaspăt intrate în Uniunea Europeană, susţine Renzo.

La Repubblica a publicat, recent, povestea unui fals urolog, care a reuşit să se înscrie la un curs de specializare, pe baza unei diplome false, deşi nu avea nici un fel de studii medicale. Ulterior, s-a angajat la un spital din Trieste, unde a efectuat sute de operaţii. Omul a fost demascat, doar pentru că soţia lui l-a reclamat la poliţie, după ce a aflat că are o amantă.

Fonte: REALITATEA TV

Nessun commento:

Posta un commento