La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 14 gennaio 2010

MAE anunţă eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Turcia



Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că cetăţenii români nu vor mai mai avea nevoie de vize pentru a călători în Turcia până la 90 de zile în termen de 6 luni. Măsura privind eliminarea vizelor urmează să intre în vigoare după ce autorităţile de frontieră turce vor fi informate, o lege în această privinţă intrând în vigoare de la 7 ianuarie, transmite Mediafax.

"La data de 7 ianuarie 2010 a fost promulgată legea privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile, în termen de 6 luni. Măsura va intra în vigoare după anunţarea autorităţilor de frontieră turce şi este valabilă pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple. Data intrării în vigoare a legii va fi anunţată pe site-ul MAE şi prin comunicat de presă", potrivit unui comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Cetăţenii români trebuie să fie posesori de paşapoarte simple pentru a putea călători în această ţară. MAE recomandă românilor care doresc să călătorească în Turcia să deţină, în afara paşaportului, şi cartea de identitate, unde sunt specificate date suplimentare de identificare.

În acelaşi timp, MAE recomandă "cu insistenţă" cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor ţării fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie. Această decizie fusese anunţată la finele luni august, moment în care ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a efectuat o vizită la Ankara.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento