La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 11 novembre 2008

3,5 miliarde de euro nu mai vin în România


Anul Crizei
În 2009, 500.000 de Români s-ar putea întoarce acasă
11 NOIEMBRIE 2008

Sindicatele din Spania şi Italia, unde lucrează două milioane de români, estimează că 500.000 dintre ei se vor reîntoarce acasă în 2009
Dragoş Cabat, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari România, a declarat că, anul viitor, sumele trimise acasă de „stranieri” vor scădea cu 50% faţă de acest an, ajungând la 3,5 miliarde de euro
3,5 miliarde de euro nu mai vin în România
Constructorii români încep să se întoarcă acasă. Ştefan Ivaşcu, zis Ştefan al lui Pâtâcă, a părăsit Spania în a doua jumătate a anului. La fel au făcut mulţi dintre vecinii lui din Moisei, o comună la 7 km de Borşa. Ivaşcu a abandonat în Spania două vile, una de 180.000 de euro şi una de 213.000 de euro, făcute cu împrumuturi bancare. Dar, decât să mai plătească rate de 2.000 de euro pe lună, a preferat să piardă avansul de câteva zeci de mii de euro. Ca el sunt mulţi şi o să fie şi mai mulţi. Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat că sindicatele din Italia şi Spania estimează că în 2009 se vor reîntoarce acasă 500.000 de români. De asemenea, analiştii financiari apreciază că sumele trimise în ţară de „stranieri” vor scădea dramatic anul viitor, ajungând la 3,5 miliarde de euro. În 2008, ca şi în 2007, românii au trimis în ţară în jur de 7 miliarde de euro.

Citiţi şi:
Românii din Spania îşi lasă casele pe mâna băncilor şi se întorc
Stranierii rămaşi nu mai au bani pentru rudele din ţară
„Şomerii” de afară lucrează în construcţii şi industria auto

Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento