La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 24 novembre 2008

Italia: Teatrul din Arad a fost invitat să devină un promotor al culturii române

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad face demersuri pentru accesarea de fonduri pentru a participa la proiectul intitulat „Români în inima Italiei“, în urma unei invitaţii făcută de Consiliului Local al oraşului Umbertide din Italia, transmite NewsIn.
Conducerea teatrului arădean a precizat că pe adresa instituţiei a sosit o invitaţie oficială din partea Consiliului Local al localităţii italiene Umbertide, prin care este solicitată să devină „principalul operator cultural al promovării culturii române în Umbertide şi în regiunea Umbria“. „Proiectul iniţiat de Consiliul Local din Umbertide se înscrie pe linia celor propuse şi susţinute de guvernele României şi Italiei, care vizează promovarea culturii române în spaţiul italian, eforturi susţinute inclusiv de preşedinţia României. Invitaţia a sosit ca urmare a faptului că de mulţi ani au fost concretizate numeroase schimburi culturale în cadrul cărora au fost implicate activ teatrele din cele două localităţi, schimburi sprijinite şi de municipalităţile din Umbertide şi Arad“, declarat, luni, Mihaela Balint, purtător de cuvânt în cadrul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.
În scrisoarea adresată teatrului din Arad, de primarul localităţii Umbertide, Gianpiero Giulietti, se arată că prin intermediul teatrului arădean să fie prezentate în Umbertide şi în regiunea Umbria, atât pentru publicul italian, cât şi pentru românii din Italia, spectacole de teatru, expoziţii ai artiştilor plastici români, muzicieni, ansambluri folclorice şi altele. Cei din Umbertide doresc ca şi artiştii şi cultura italiană să fie reprezentată în Arad.
„Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, alături de Fundaţia Art Clasic din Arad, au răspuns pozitiv la iniţiativa italienilor, urmând a demara toate procedurile necesare pentru accesarea de fonduri în vederea materializării proiectului «Români în inima Italiei»“, a mai menţionat Mihaela Balint.
Sursa: Adevarul

Nessun commento:

Posta un commento