La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 28 novembre 2008

CE nu aprobă expulzarea sistematică a românilor fără venit din Italia


Comisia Europeană nu aprobă expulzarea sistematică a românilor fără venit din ţări precum Italia. Anunţul vine din partea comisarului pentru justiţie Jacques Barrot, citat de NewsIn.

Oficialul european a mai precizat că măsura anunţată de guvernul italian, de a expulza cetăţenii comunitari care nu pot dovedi că au un venit, ar fi în contradicţie cu legislaţia Uniunii.
Expulzările nu pot avea loc decât în urma examinării fiecărui caz în parte şi doar dacă faptele sunt foarte grave, a subliniat comisarul pentru justiţie.
Potrivit presei, principala ţintă a acestei restricţii sunt comunităţile de romi, iar Comisia Europeană a cerut statelor Uniunii să ofere şanse reale de integrare a acestei comunităţi şi combaterea discriminările.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento