La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 14 novembre 2008

Magiunul, primul produs traditional romanesc certificat pe piata europeana

Magiunul a devenit primul produs traditional romanesc ce a primit certificarea pe piata europeana. Potrivit Gardianul, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit, acum doua saptamani, prima cerere pentru obtinerea indicatiei geografice protejate, care apartine unui producator de magiun de prune.
Pe lista de asteptare pentru obtinerea protectiei se afla patru producatori traditionali de produse lactate si preparate din carne.
Potrivit directorului general al Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice, Lucia Romanescu, citata de Gardianul, ministerul Agriculturii trebuie sa verifice documentatia in maxim 30 de zile. Caietul de sarcini va fi postat, apoi, pe site-ul ministerului, pentru 60 de zile. Odata obtinuta aceasta protectie, denumirea nu mai poate fi folosita de niciun alt producator care fabrica acelasi produs, nici la nivel national si nici la nivel european", a declarat Romanescu.
Sursa: EurActiv.Ro

Nessun commento:

Posta un commento