La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 14 novembre 2008

Platini: Bucureştiul are şanse foarte bune să organizeze finala Cupei UEFA din 2012


Preşedintele UEFA, Michel Platini, aflat într-o vizită în România, a declarat, vineri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că şansele ca finala Cupei UEFA în 2012 să fie organizată la Bucureşti, pe stadionul Naţional, sunt "foarte, foarte bune".
"Comitetul Executiv al UEFA, cu câţiva ani în urmă, a dezbătut posibilitatea ca una din finalele Cupei UEFA să se joace la Bucureşti, în cazul în care va exista un stadion la cele mai înalte standarde. Am aşteptat ca stadionul să fie proiectat, am profitat de această vizită pentru a vedea stadiul lucrărilor. Dacă aşa cum prevăd constructorii lucrările se vor încheia în octombrie 2010 şansele de a organiza finala la Bucureşti sunt foarte, foarte bune. Tot ce trebuia spus despre candidatura României şi Bulgariei pentru CE-2020 s-a spus de domnul Sandu, nu sunt nici român, nici bulgar. E important că în România se construieşte un stadion modern, capabil să organizeze o finală de cupă europeană. La propunerea preşedintelui FRF, proiectul fiind viabil, UEFA poate decide organizarea finalei", a spus Platini.
Michel Platini a afirmat că România este o mare naţiune fotbalistică, dar a refuzat să comenteze şansele echipei naţionale în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, în care formaţia antrenată de Victor Piţurcă şi reprezentativa Franţei sunt "colege" de grupă. "În foarte multe ţări există cel puţin un stadion modern, aici deocamdată nu, dar e o şansă pentru fotbalul românesc ca acest stadion să se construiască. Am urmărit îndeaproape stadiul lucruărilor şi dacă există aceste garanţii, nicio problemă. România e o mare naţiune fotbalistică, dovada e prezenţa a două echipa în Liga Campionilor, multe ţări mari nu au niciuna sau au mai puţine. Sunt eleveţian, deci neutru, nu mă pot pronunţa asupra şanselor echipei naţionale a României în preliminarii. Nu se pot face comparaţii între campionate. Prefer să nu mă pronunţ asupra şanselor României, mai ales în grupa în care sunteţi, şi nu vreau să vorbesc nici despre jucători", a comentat Platini.
Michel Platini a adăugat că este în permanenţă îngrijorat de ceea ce este negativ în fotbal. "Sunt în permanenţă îngrijorat de ce e negativ în fotbal, rasism, violenţă, doping, corupţie. Există în curs 20 de anchete referitoare la implicarea pariurilor în fotbal, anchetele vor continua. În cadrul Comitetului Executiv s-a recomandat rezenţa inspectorilor pentru o anchetă profundă. Există un sistem de alertă, care funcţionează în bine în toate competiţiile, şi în cadrul viitorului Congres UEFA se va recomanda folosirea sa în toate asociaţiile naţionale pentru combaterea acestui flagel. Apoi, justiţia trebuie să-şi spună cuvântul, dar nu e un proces uşor", a comentat Platini.
Platini a subliniat că nu este îngrijorat în privinţa organizării CE-2012. "Sunt probleme pentru CE 2012, dar nu sunt îngrijorat. Acesta a fost atribuit de două ori, o dată la Cardiff, a doua oară la Bordeaux. Polonia şi Ucraina ştiu că rebuie să aibă stadioane în capitalele lor. Nu există un plan B. Dacă nu va exista stadion la Kiev, se va lua o decizie, la fel dacă nu va exista în capitala Poloniei. UEFA nu-şi poate permite să organizeze o astfel de competiţie într-o ţară care nu e reprezentată de capitală", a afirmat Platini.
Michel Platini speră ca fotbalul să cunoască o dezvoltare continuă în SUA.
Platini a menţionat că respectă fotbalul românesc şi a lăudat conducerea FRF. "Respect fotbalul românesc, enorm. Am fost în 1974 ca jucător aici prima oară, cu tineretul, am mai fost de multe ori, am câştigat, am pierdut. Am fost şi ca oficial. Munca depusă la FRF e impresionantă, chiar dacă există mici probleme, vă felicit", a spus Platini, care nu a dorit să comenteze prea mult cazul Mutu-Chelsea. "Nu vreau să judec eu o decizie luată de FIFA sau TAS, dar e vorba de mulţi bani, într-adevăr", a spus Platini.
Michel Platini a inspectat, joi, stadiul lucrărilor de construcţie a noului stadion Naţional şi a avut o întâlnire cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, iar vineri are prevăzută o întâlnire cu preşedintele României, Traian Băsescu. Preşedintele UEFA a fost însoţit în România de Marios N. Lefkaritis (vicepreşedinte al UEFA), Pascal Torres (şeful departamentului "Dezvoltare Asociaţii Naţionale" al UEFA) şi Kevin Lamour (asistentul preşedintelui UEFA). Platini a vizitat în aceste zile Albania şi Bulgaria, înainte de a veni în România, de unde va merge în Cehia.
Sursa: Mediafax

Nessun commento:

Posta un commento