La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 21 novembre 2008

“Gustă-mă” - reţete ca la noi acasă. Roma, 13 decembrie

Eveniment gastronomic cu specific romaneste pe 13 decembrie la Piazza Vittorio Emanuele in Roma.

PRIMA EDITIE 2008

“Gustă-mă” - reţete ca la noi acasă
Prima Ediţie 2008
Sâmbătă, 13 Decembrie 2008, începând cu ora 9.30
Mercato Esquilino - Piazza Vittorio Emanuele
Roma

Evenimentul cultural gastronomic este organizat de către Asociaţia IRFI onlus în colaborare cu Primăria Romei, Departamentul XVIII şi cu organizaţiile de comercianţi români din Roma, cu obiectivul de a promova valorile româneşti, cunoaşterea şi dialogul între români şi italieni (şi nu numai...), prin intermediul gastronomiei: specialităţi şi reţete “ca la noi acasă”.

PROGRAM

9.30 deschidere şi prezentare
10.00 - 12.00 spaţiu bucătărie: prezentare bucate româneşti pregătite de bucătari români profesionişti, care în Italia lucrează pe şantier sau ca îngrijitoare în familie.
10.30- 11.30 spectacol cu dansuri populare itinerante

15.30 – 17.30 spaţiu copii: creaţii de obiecte specifice româneşti cu materiale riciclate
16.00 – 17.30 cântece româneşti
16.30 – 17.30 jocuri şi “tombola” cu premii în produse alimentare româneşti

Invităm bucătarii români, care vor să participe, să ne contacteze!

Cei care doresc să propună şi să participe cu reţete româneşti sunt rugaţi, de asemenea, să ni le transmită din timp spre fotocopiere. Reţetele vor fi prezentate şi pregătite ad-hoc pe parcursul zilei de 13 decembrie.

Partner media, "Realitatea din Italia", de pe forum-ul căruia vom prelua câteva reţete postate de forumişti: http://www.realitateadinitalia.com/foru ... f=14&t=156 .

Deschişi faţă de oricine şi orice asociaţie pentru colaborare şi îmbunătăţire a evenimentului ...

Invităm pe toţi cei care au societăţi comerciale, magazine etc. să-şi promoveze serviciile şi produsele, inclusiv asociaţiile, le rugăm să se facă cunoscute, participând cu pliante, reviste, ziare samdp.

Asociaţia IRFI onlus
http://www.irfionlus.org/
Infoline: 389-1864064

1 commento:

Anonimo ha detto...

Stiti daca asemenea eveniment se va organiza si in nordul Italiei? Milano, Torino? multumesc

Posta un commento