La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 24 novembre 2008

Marian Mocanu in campanie electorala la romanii din Firenze


Miercuri Marian Mocanu a ajuns in mijlocul comunitatii de romani care traiesc in orasul Firenze (Italia), unde candidatul PSD a participat la o conferinta organizata de catre Primaria din Firenze si Partidul Europa Progress. La intalnire au participat circa 50 de persoane, liderii comunitatii romanesti, precum si reprezentanti ai presei italiene din Firenze.

Partidul Europa Progress exista din noiembrie 2007 la Firenze si a functionat initial ca o asociatie culturala. Deoarece romanii doresc sa conteze si mai mult din punct de vedere politic la nivel local, dna Mioara Dinca, presedinte Europa Progress, a decis ca asociatia lor sa faca si politica pentru a intensifica sprijinirea romanilor din Firenze.

La intalnire a participat un consilier al primariei florentine Giovanni Varrasi, foarte atent la dezvoltarea comunitatii romanesti la nivelul local. In orasul Firenze traiesc peste 4400 de romani care muncesc si sunt bine integrati in societatea italiana. Consilierul Varrasi a declarat celor prezenti ca este bucuros de faptul ca romanii sunt o comunitate cu care se creeaza usor legaturi de colaborare si care are optimi reprezentanti pe teritoriu, precizand ca va continua sa fie disponibil romanilor care vor avea nevoie.

Marian Mocanu a ascultat problemele romanilor din Firenze, in general legate de neplata salariilor, apoi le-a prezentat romanilor programul electoral si cum ii va ajuta in rezolvarea problemelor lor. Spre finalul intalniri Mocanu le-a explicat romanilor si importanta participarii la alegerile locale italiene, deoarece acolo unde s-au format comunitati mari de romani care muncesc legal si platesc taxele ca si italienii, romanii au dreptul sa candideze reprezentanti in administratiile locale sau sa voteze persoanele care ii sprijina pe emigranti.

La incheiere, publicul si politicienii au participat la un bufet oferit din partea Primariei din Firenze, momente in care au avut ocazia sa puna intrebari, sa faca cunostinta si sa discute despre obiective comune viitoare.

Biroul de Presa al candidatului
Marian Mocanu
Candidat PSD pentru Senatul Romaniei


Invitam ceilalti candidati sa ne trimita comunicatele proprii pentru a le publica pe site-ul nostru. Autorii isi rezerva dreptul de a selecta doar cele pertinente cu subiectul site-ului.

5 commenti:

VALENTIN ANCA ha detto...

PASTE FERICIT TUTUROR ROMANILOR DIN FIRENZE .

Anonimo ha detto...

Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

Anonimo ha detto...

Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

Anonimo ha detto...

Merry Christmas! Let the new year will bring a lot of money

Anonimo ha detto...

This article is very informative. Great stuff here.

Posta un commento