La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 15 febbraio 2010

Concursul international de poezie pentru românii din întreaga lume "Starpress"

La 1 februarie 2010 vom lansa ce-a de-a doua editie a Concursului International de poezie pentru romanii din intreaga lume .STARPRESS , (prima editie , 2008 s-a bucurat de un real succes, reusind sa descopere talente ascunse si sa reuneasca iubitorii de frumos de pretutindeni.)

Doua forte scriitoricesti din VALCEA – ROMANIA si MONTREAL – CANADA au lansat in 2008 primul concurs international de poezie, pentru ROMANII DIN INTREAGA LUME , “STARPRESS”. Incepand cu data de 1 februarie 2010, se va desfasura cea de-a doua editie a Concursului „STARPRESS” 2010.
Concursul international este organizat de publicatia internationala online STARPRESS www.valcea-turism.ro (e-mail: star_ligya@yahoo.com in parteneriat cu Radio Romania International, TVRM Romania, publicatia „Candela” – Canada

Artefactele si Simbolistica de Premiere, de inspiratie istorica din antichitatea greco-romana, sunt oferite de «AGORA ROMAGNA LATINA» – Canada, Societate pentru Istorie, Cultura si Latinitate, prin grija domnului Daniel Constantin Manolescu, promotor si tribun al sus-numitei societati.

CONCURSUL INTERNATIONAL DE POEZIE SE DESFASOARA IN PERIOADA
01.02.2010 – 01.06.2010

Informatii si regulament concurs – in revista Internationala STARPRESS
www.valcea-turism.ro
sau contactandu-ne prin e-mail:

star_ligya@yahoo.com (Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza)

free3ymher@yahoo.ca (Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza)

REGULAMENTUL
CONCURSULUI INTERNATIONAL DE POEZIE ROMANEASCA
STARPRESS 2010
Poeziile pentru concurs vor fi trimise pe adresele:
star_ligya@yahoo.com
poetgfilip@yahoo.ca
sun_andrada@yahoo.com
free3ymher@yahoo.ca
pana la data de 31 mai 2010 .
Comitetul de selectie va delibera pana la 15 iunie 2010 .
La finele lunii iunie se vor anunta castigatorii si publica versurile premiate.
La concurs se poate participa cu maxim 10 poezii (indiferent de tematica)
Concurentii vor prezenta alaturi de poezii un C.V. si o fotografie.
Indiferent de rezultatul concursului, cele mai interesante poezii vor fi publicate in paginile noastre si ale tuturor colaboratorilor nostri din diferite state ale lumii.

Concursul International de poezie pentru romanii de pretutindeni îsi propune descoperirea si promovarea creatorilor de poezie autentica în limba româna, tineri si adulti, începatori si profesionisti, al celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeti consacrati, a celei mai bune antologii, ale celor mai bune versuri, care dintr-un motiv sau altul nu s-au putut publica intr-un volum.

Cu siguranta vom descoperi talente pe care dorim sa le promovam in intreaga lume.

Premiile constau in sejururi pentru cate doua persoane, la finele lunii august si inceputul lunii septembrie, pe litoralul romanesc si in renumite statiuni montane.

Comunicat de presa

Nessun commento:

Posta un commento