La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 19 febbraio 2010

Italia vrea să "disperseze" imigranţii pentru a nu crea ghetouri

Italia ar trebui să evite "ghetourile" dominate de grupuri etnice unice, declara ministrul de Interne Roberto Maroni în cadrul unui interviu publicat după violenţele interetnice de la Milano.

"Trebuie să încercăm să evităm concentrarea de etnii în aceeaşi zonă, ce ar putea duce la crearea de ghetouri," sublinia Maroni pentru Corriere della Sera.

Înjunghierea unui tânăr egiptean pusă pe seama unor bande de peruani şi ecuadorieni, sâmbătă, a dus la declanşarea unor violenţe de stradă de către nord-africani în zona de nord-est a regiunea industrializată a Italiei.

Ei au răsturnat mai multe maşini şi au atacat magazinele deţine de sud-americani în cartier.

Viceprimarul oraşului Milano, Riccardo De Corato, a denumit zona "un vest sălbatic între bandele de nord africani şi sud americani."

"Este un model social ce nu funcţionează şi trebuie reconstruit," arăta Maroni, adăugând că Italia ar trebui să găsească "noi ocazii pentru a integra străinii " care trăiesc legal în ţară.

Fonte: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento