La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 30 maggio 2009

190 de sectii de vot pentru romanii din strainatate

Ministerul Afacerilor Externe organizeaza pentru scrutinul de 7 iunie, 190 de sectii de votare in afara tarii, dintre care 98 de sectii pe langa misiunile diplomatice si oficiile consulare din Europa, pentru a da cetatenilor romani din strainatate posibilitatea sa isi exprime dreptul de vot.

MAE organizeaza 98 de sectii de votare pe langa misiunile diplomatice si oficiile consulare din Europa – printre acestea 16 sectii de vot in Italia, 3 sectii in Belgia, 4 sectii in Marea Britanie, 4 sectii in Grecia, 9 sectii de vot in Franta (cu 4 sectii in plus fata de alegerile din noiembrie 2008), 9 in Spania, 2 sectii in Elvetia (una in plus fata de alegerile din noiembrie), 5 sectii in Germania, 4 sectii in Republica Moldova.

In total, in strainatate, MAE a organizat 190 de sectii de vot.

Lista sectiilor de vot pentru romani de peste hotare, precum si adresele acestora se regaseste pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/poze_editare/2009.05.11_Tabel_alegeri.pdf si pe site-urile misiunilor diplomatice.

Mai multe informatii referitor la desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European in strainatate se pot regasi pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838 .

Sursa: MAE

Nessun commento:

Posta un commento