La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 30 maggio 2009

850.000 de români cu drept de vot aşteptaţi la alegerile locale din Italia


Vineri, 29 Mai 2009

Aproape un milion de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne cu ocazia alegerilor locale care vor avea loc în Italia în zilele de 6 şi 7 iunie. Partidul Identitatea Românească se va prezenta cu şapte candidaţi la acest scrutin.

Proiectul politic al acestei formaţiuni pune în prim plan, pentru prima dată, integrarea prin intermediul exercitării dreptului din partea celor 850.000 de români rezidenţi în Italia deveniţi cetăţeni comunitari. Partidul intenţionează participe şi ala algerile pentru Parlamentul European.

Printre candidaţii români se găsesc, însă, şi membri ai formaţiunilor politice italiene. Este cazul Emiliei Stoica, preşedintele Ligii Românilor, membră a Uniunii Democrat-Creştine din cadrul alianţei Uniunea de Centru, care speră să obţină un loc de consilier la Bergamo. Preşedintele asociaţiei "Dacia", Cristina Molnar, candidează pentru pe lista unei formaţiuni de stânga pentru un loc în consiliul local din Livorno.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento