La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 20 maggio 2009

Rumeno disoccupato vince 100 mila euro

Ha acquistato un tagliando del Gratta e vinci da 2 euro e lì per lì non si era accorto di aver vinto

Treviso - Un rumeno appena giunto in Italia per cercare lavoro gioca al Gratta e vinci e si porta a casa 100 mila euro. Per fortuna che questa volta la dea bendata ha baciato chi ne aveva bisogno. Lo scorso 20 aprile aveva sfidato la sorte comprando il tagliando vincente con soli 2 euro nella ricevitoria di piazza dei Signori.

I due titolari del Lottocenter Mauro Ciulli e Antonio Secco hanno detto di non aver mai visto prima l’uomo che ha grattato il tagliando proprio davanti ai loro occhi. Sono stati loro a dirgli di aver vinto, ma l’uomo non riusciva a capire, non parlando la nostra lingua. Anche quando ha capito, non ha fatto una piega ed è uscito dal locale.

Il denaro, secondo quanto comunicato da Lottomatica, è stato ritirato una settimana dopo la fortunata grattata. Per ritirare somme così alte bisogna recapitare il tagliando nella sede centrale della Lottomatica che si trova a Roma, dove l’uomo si è recato avendo un fratello che lavora nella Capitale.

Fonte: Oggi Treviso.

1 commento:

Catalina Sava ha detto...

Încă un român câştigător la loto în Italia
Autor: Cornel Toma
Data: 19 mai 2009

Românii continuă seria câştigurilor la loteriile italene. În ultimele şapte luni, suma câştigată de români a ajuns la 3.600.000 de euro, dacă îi luăm în calcul doar pe cei care şi-au dezvăluit naţionalitatea.

Proprietarul agenţiei din Sezze Romano arată copia biletului de 1 milion de euro extras de un român Foto: Anca MIHAI

Lozurile de tip „Gratta e vinci” (Răzuieşi şi câştigi) au adus românilor din Italia câştiguri importante. Cel mai recent câştig a fost înregistrat la Treviso, oraş situat la 30 de kilometri nord de Veneţia, unde un conaţional a câştigat 100.000 de euro. Publicaţia „Treviso Oggi” relatează, în numărul de ieri, că proprietarii unui bar din centrul oraşului au fost nevoiţi să-i explice minute în şir unui român că a câştigat o sumă considerabilă.

CÂŞTIGĂTORII rămân anonimi

Potrivit sursei citate, românul se afla de puţină vreme în Italia, nu vorbea limba italiană şi era în căutarea unui loc de muncă.

Patronii localului, Mauro Ciulli şi Antonio Secco, au povestit ziariştilor că suma câştigată nu i-a produs nici o emoţie conaţionalului nostru. „Când a înţeles că a câştigat 100.000 euro nu a schiţat nici măcar un gest de bucurie, a salutat şi a plecat”, a relatat unul dintre patroni.

Barul a fost luat cu asalt de clienţi după aflarea veştii. „Când se află de astfel de câştiguri, lumea dă buzna automat, mie mi-au epuizat stocul de lozuri în câteva ore”, ne-a spus Manilo Panici (23 de ani), patronul unei alte agenţii, din Sezze Romano, unde în luna ianuarie un alt român a căştigat un milion de euro.

De obicei, câştigătorii preferă să rămână anonimi. În Italia poţi merge cu un loz câştigător la orice notar, iar acesta are posibilitatea de a încasa câştigul, fără a fi obligat să facă publice datele norocosului.

Seria premiilor încasate de români a fost deschisă la începutul lunii noiembrie 2008 de doi români din Moncalvo, Torino. Potrivit afirmaţiilor proprietarului barului unde s-a vândut lozul, Emilio Boiero, românii au cumpărat iniţial lozuri în valoare de 50 de euro şi, pentru că printre acestea erau câteva câştigătoare, au luat alte lozuri.

La câteva zile după acest eveniment o româncă din Fabriano, Ancona, a câştigat un alt milion de euro. Cel de-al treilea milion de euro a fost câştigat de un român la Sezze Romano.

De bucurie, norocosul a început să împartă bancnote de 50 de euro personelor din bar. În luna martie a acestui an, un român de etnie rromă, originar din judeţul Dolj, a câştigat, tot cu un loz răzuibil, un premiu de 500.000 de euro.

Sursa: Adevarul.
http://www.adevarul.ro/articole/inca-un-roman-castigator-la-loto-in-italia.html

Posta un commento