La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 20 maggio 2009

PD-L va înfiinţa o organizaţie pentru diaspora


Marti, 19 Mai 2009

Democrat-liberalii au decis înfiinţarea organizaţiei numărul 43, care va reuni toate filialele partidului din străinătate, organizaţia urmând să fie condusă de deputatul William Brânză, care susţine că în străinătate partidul ar avea aproximativ 3.500 de membri.

Oficializarea înfiinţării organizaţiei va avea loc în cadrul unui Congres al democrat-liberalilor din diaspora, pe 24 mai, la Oropesa del Mar, provincia Castellon, Spania. La Congres sunt aşteptaţi delegaţi din partea a 14 filiale din Spania, cinci din Italia, câte două din Franţa, Portugalia şi SUA şi câte una din Grecia, Irlanda, Israel, Marea Britanie şi Moldova, primele dintre acestea fiind înfiinţate din anul 2005.

La funcţia de preşedinte al organizaţiei va candida William Brânză, acesta urmând să reprezinte pedeliştii din străinătate în cadrul Biroului Permanent Naţional al PD-L. La lucrări a fost invitată şi o delegaţie a conducerii partidului, care ar urma să fie condusă de către preşedintele PD-L, Emil Boc.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento