La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 21 ottobre 2008

Ciao, Italia! Numărul rromilor din Milano, redus la jumătate


20 octombrie 2008
Viceprimarul oraşului Milano, Riccardo De Corato, susţine că numărul etnicilor rromi care locuiau ilegal în oraşul lombard s-a redus la jumătate în urma măsurilor de siguranţă publică adoptate de ministrul italian de Interne, Roberto Maroni. "După numirea unui comisar extraordinar, efectuarea recensământului şi pe fondul controalelor, s-a redus numărul persoanelor din taberele ilegal de la 10.000 la circa 3.000-4.000", a declarat De Corato, citat de agenţia ASCA.
Totodată, la acestea se adaugă acţiunea de identificare a 2.500 de comunitari şi a 700 de persoane fără locuinţă, majoritatea rromi români. "Aceste persoane urmează să fie îndepărtate de pe teritoriul italian, conform directivei UE, dacă nu dispun de resursele necesare pentru a se întreţine", a avertizat De Corato.
Antena3.ro

Nessun commento:

Posta un commento