La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 23 ottobre 2008

Studiile făcute în România vor fi echivalate în Ungaria


Miercuri, 22 Octombrie 2008

Guvernele României şi Ungariei au semnat marţi, la Szeged, o declaraţie prin care recomandă autorităţilor responsabile cu echivalarea studiilor să recunoască automat perioadele de studii efectuate în statul vecin şi să asigure elevului sau studentului continuarea acestora în anul imediat următor.
Diplomele, certificatele de studii şi titlurile ştiinţifice acordate de instituţii de învăţământ acreditate în România şi în Ungaria vor fi recunoscute reciproc ca urmare a transpunerii în legislaţia naţională, de către ambele state, a Directivei Parlamentului European privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

Tot marţi, cele două guverne au convenit ca ministerele Muncii din ambele ţări să elaboreze un ghid bilingv pentru muncitorii români din Ungaria şi cei maghiari din România.
Documentul va cuprinde informaţii cu privire la condiţiile de muncă, regulile de intrare în ţară şi şederea străinilor, recunoaşterea diplomelor şi calificărilor, drepturi de asigurări şi asistenţă socială.
Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento