La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 30 ottobre 2008

Eveniment electoral Psd la Roma


Roma. 26-10-2008
Duminica dupa-amiaza a avut loc la hotelul roman Cassia o conferinta organizata de catre PSD-Roma in care a fost propus programul electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare din noiembrie si prezentarea candidatului PSD pentru functia de senator al colegiului uninominal 1 pentru diaspora, Marian Mocanu. La eveniment au participat circa 80 de persoane dintre romanii care traiesc si muncesc in capitala italiana. Conceptul evenimentului a fost de a prezenta intr-un mod profesional si transparent candidatul si oferta electorala, dar intr-un spatiu propice pentru a culege impresiile si propunerile cetatenilor romani.
Conferinta a fost moderata si prezidiata de catre presedintele PSD-Roma, Florin Tataru, care a prezentat publicului programul electoral al PSD pentru alegerile parlamentare din noiembrie, apoi a dat cuvantul dl. Marian Mocanu, candidat pentru Senatul Romaniei pentru diaspora. La conferinta au participat si alti romani sustinatori ai lui Marian Mocanu implicati in activitatea politica si sociala pentru comunitatea din Roma: dna Dana Mihalache, presedinte al asociatiei de voluntariat Spirit Romanesc si Gabirel Rusu, fost consilier al Primariei din Roma 2004-2006. Acestia au punctat cu fermitate problemele inca nesolutionate ale diasporei si au transmis celor prezenti importanta votului uninominal prin care ne vom alege un reprezentant pentru diaspora la alegerile viitoare, , precizand implicarea lor in campania electorala in sprijinul lui Marian Mocanu.
Din partea autoritatilor italiene care sprijina candidatura lui Marian Mocanu pentru alegerile viitoare la Senat au fost prezenti cu incurajari dl. Pierluigi Borghini, parlamentar Forza Italia si dna Anna Ovidi, secretar general Assoforum 2007. Acestia au confirmat disponibilitatea lor pentru a colabora pe viitor cu Marian Mocanu pentru sprijinirea integrarii romanilor in societatea italiana. Assoforum 2007 este o organizatie de coordonare a asociatiilor libere, infiintata in 2007 pentru a intari rolul societatii civile. Momentan din Assoforum fac parte peste 5000 de inscrisi reprezentanti ai unui numar de 32 de asociatii.
Dupa interventia relatorilor, Marian Mocanu a raspuns intrebarilor adresate de catre romanii din public, totul desfasurandu-se intr-o atmosfera prieteneasca si de cooperare. A urmat un bufet la care participantii s-au intretinut schimband impresii cu candidatul Mocanu carora i-au facut propuneri si sugestii concrete pentru campania electorala si pentru imbogatirea programului electoral.
Conferinta de la Roma este al doilea mare eveniment de nivel inal al campaniei electorale propuse de partidul PSD dupa lansarea candidatilor de la Milano, din 21 septembrie. Florin Tataru, presedintele PSD-Roma a organizat deja planul de campanie electorala locala, el implicandu-se personal in comunicarea cu alegatorii si informarea persoanelor cu privire la modalitatile de votare.

Biroul de Presa al candidatului
Marian Mocanu
Candidat din partea PSD la Senatul Romaniei
politica@mocanu.it
http://www.mocanu.it/

Nessun commento:

Posta un commento