La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 21 ottobre 2008

Protest la prefectura Napoli. Italienii someri vor sa primeasca cetatenie romana

de C.G.
Luni, 20 octombrie 2008

Doua grupari italiene organizeaza, luni, in fata Prefecturii din Napoli, o manifestatie inedita. Nemultumiti ca pentru strangerea gunoaielor din oras sunt angajati straini, in vreme ce ei nu au locuri de munca, italienii anunta ca vor sa renunte la cetatenia italiana si cer sa primeasca cetatenie romana. Italienii protesteaza impotriva unui proiect anuntat de catre ministrul de interne, Roberto Maroni, de a infiinta cooperative de servicii pentru recoltarea si sortarea gunoaielor la Napoli, transmite Radio Romania Actualitati. Saptamana trecuta, Maroni a dat ca exemplu o initiativa care are loc intr-o tabara de nomazi din zona, in care se recolteaza gunoaiele. Acest anunt a provocat proteste dure din partea gruparilor de someri de la Napoli. Intre timp insa, ministrul de interne a afirmat ca la mijloc este o neintelegere: "Nu este un proiect prin care noi incredintam romilor sarcina de a recolta gunoaiele. Am dat doar ca exemplu o intiativa care se desfasoara in interiorul taberelor de nomazi. Este pentru prima data cand cei care locuiesc in aceste tabere au decis sa stranga gunoaiele. Daca lucrurile vor evolua, vom mai vedea".

Sursa: HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento