La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 30 ottobre 2008

Membru de onoare PIR - Sabbatani Schiuma‏


ROMA, 28 octombrie 2008
Comunicat de presă

Secretariatul Naţional PIR a decis să confere titlul de membru de onoare al Partidului “Identitatea Românească” domnului Fabio Sabbatani Schiuma, leader al Partidului “La Destra cu Daniela Santanchè” şi fost consilier în Primăria Romei.
“Am avut posibilitatea să cunoaştem implicarea domnului Sabbatani Schiuma în domeniul social, în special în timpul mandatului său de consilier la primăria Romei. Domnia sa a luat deseori poziţii curajoase în favoarea claselor sociale defavorizate şi a luptat pentru legalitate şi pentru integrarea în legalitate a emigranţilor, dincolo de etnie, rasă sau religie”, a declarat Giancarlo Germani, preşedinte PIR.
PIR a început mai demult cu un dialog cu Fabio Sabbatani Schiuma şi s-a ajuns la o cunoaştere reciprocă a idealurilor şi proiectelor comune de integrare, chiar dacă iniţial direcţiile de confruntare erau diferite. Prin urmare, suntem siguri că românii vor putea conta pe susţinerea noului nostru membru de onoare şi mai ales pe competenţa sa în domeniul comunicării şi al socialului.
Numirea lui Fabio Sabbatani Schiuma ca membru de onoare PIR este a doua de acest fel, după aceea a actriţei Ramona Bădescu. Partidul îşi rezervă posibilitatea de a acorda acest titlu personalităţilor publice care, prin acţiunile lor, au arătat că sunt alături de comunitatea de români din Italia.

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

1 commento:

Anonimo ha detto...

«Questo mese il menu etnico è rumeno, ci sentiamo anche offesi per il pessimo gusto vista la concomitanza dei recenti agghiaccianti avvenimenti – ha detto Sabbatani Schiuma – Abbiamo ricevuto diverse proteste di genitori infuriati».
Nu stiu care este strategia de campanie a PIR dar asemenea membri NU sunt de onoare...

Posta un commento