La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 16 ottobre 2008

Un italian din patru este sărac sau aproape sărac


O persoană din patru este săracă sau aproape săracă în Italia, se arată într-un raport al organizaţiei catolice Caritas.
Aproximativ 7,5 milioane de persoane, adică 13% din populaţie, trăiesc cu mai puţin de 500 - 600 de dolari pe lună, iar tot atâtea trăiesc cu exact această sumă. Pragul de sărăcie a fost fixat la 970 de euro pentru o familie cu două persoane în 2006, de Institutul Naţional de Statistică (ISTAT).

Potrivit raportului, în primul semestru al anului 2008 au fost confiscate cu 17% mai multe proprietăţi imobiliare decât în aceeaşi perioadă a anului 2007. Anul trecut, aproximativ 200.000 de persoane, dintre care 70% străini, au apelat la cantinele pentru săraci deschise de Caritas, potrivit raportului organizaţiei.

Peste 340.200 de români trăiesc în Italia potrivit cifrelor oficiale, dar organizaţia catolică Caritas evaluează numărul lor la aproape 560.000, în creştere accentuată de la aderarea României la UE, în ianuarie 2007. Dintre aceştia, aproximativ 140.000 sunt romi.

Sursa: NewsIn

2 commenti:

Anonimo ha detto...

doar 340.200 :)) x 3 sau 4 poate

Anonimo ha detto...

asa da....

Posta un commento