La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 28 ottobre 2008

Un sfert dintre italieni ar vrea să trăiască în România

Studiile susţin că vinovată de imaginea proastă a românilor este numai presa. Italienii de rând par însă sătui de subiectul “românii din Italia”.

La Târgul de comunicare publică încheiat la Milano, joi, 23 octombrie, au fost prezentate primele rezultate ale cercetărilor privind percepţia reciprocă a imaginii între români şi italieni. Proiectul ItRo a fost explicat unui public de numai 20 de persoane, dintre care jumătate oficialităţi.
Reprezentanţii Fundaţiei IULM Milano, Unimpresa Romania (Asociaţia întreprinderilor italiene în România) în colaborare cu cercetătorii CURS (Centrul de sociologie urbană şi regională Bucureşti) au dezvăluit raporturile de simpatie şi colaborare dintre cele două ţări: România şi Italia.
La prezentarea rezultatului cercetării a luat parte şi Dan Jurcan, directorul Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG) care a amintit despre proiectul de îmbunătăţire a imaginii în curs de desfăşurare în Peninsulă.
Sursa: Cotidianul.Ro

Articol semnalat de Cristi S.

Nessun commento:

Posta un commento